torsdag 11 februari 2016

Tomten tittar ut...

John har slutat med blöja. Så skönt! När han fyllde två, fick han byta blöjan mot kalsonger eller "sånger" som han själv säger. Vi torkade några pölar det två första dagarna, sen var han torr! Han fick ha blöja på natten i två veckor till, för säkerhets skull, men från dag ett var den torr, så sen skippade vi det också.

Visst har det hänt några "olyckor", speciellt om han är väldigt uppe i någonting och inte tänker sig för, men det gör verkligen ingenting. Det är en sådan lättnad att ha ett blöjbarn istället för två!

Häromdagen satt han och sjöng för sig själv. Hörde inte från början var det var, men efter en stund lyckades jag urskilja; tomten titta ut. Insåg att han kunde nästan hela "i ett hus vid skogens slut". Sen dess har vi sjungt den flera gånger varje dag och han kan hela sången, fast det låter ju ganska lutsigt eftersom han inte förstår allt i texten. Men en sak är säker. Vad jägarn vill göra med haren, det vet han precis. Varje gång han kommer till: annars skjuter jägarn....PANG! Där blir det ett långt uppehåll för att panga åt höger och vänster. Man måste liksom sjunga vidare för att han skall fortsätta sången överhuvud taget.

Indoktrinering, mina vänner, indoktrinering. Kan det bli annat, men två föräldrar som för tillfället har jakt på hjärnan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar